ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ – ΑΟΡΑΤΟΙ ΝΑΡΘΗΚΕΣ

ΔΙΑΦΑΝΟΙ ΝΑΡΘΗΚΕΣ

Οι διάφανοι νάρθηκες ευθυγράμμισης είναι η πιο ευέλικτη και βολική επιλογή μεταξύ όλων των ορθοδοντικών θεραπειών. Κατασκευασμένοι με τεχνολογία 3-D απεικόνισης υπολογιστών,
από ένα διαυγές, εύκαμπτο υλικό, οι ορθοδοντικοί νάρθηκες είναι άνετοι, σχεδόν αόρατοι και αφαιρούμενοι, καθιστώντας τους μια δημοφιλή επιλογή για ενήλικες και εφήβους που αναζητούν μια πιο διακριτική προσέγγιση για να ισιώσουν τα δόντια τους. Οι διάφανοι νάρθηκες θεραπεύουν τα ίδια προβλήματα σύγκλεισης και ευθυγράμμισης με τα παραδοσιακά brackets χωρίς στηρίγματα και σύρματα.

ΔΙΑΦΑΝΟΙ ΝΑΡΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Όλο και περισσότεροι έφηβοι και νεαροί ενήλικες ανακαλύπτουν τα πολλά οφέλη των διάφανων ναρθήκων ευθυγράμμισης. Στην πραγματικότητα, ο τρόπος ζωής του μέσου εφήβου τους καθιστά εξαιρετικούς υποψηφίους για clear aligners! Τα παραδοσιακά μεταλλικά brackets επηρεάζουν τον αθλητισμό, την υγιεινή διατροφή, την κοινωνικοποίηση και άλλες κοινές εφηβικές δραστηριότητες όπως το παιχνίδι μουσικών οργάνων. Με τους διάφανους νάρθηκες, όχι μόνο η θεραπεία είναι σχεδόν αόρατη, αλλά επίσης, επειδή οι νάρθηκες είναι άνετοι και αφαιρούμενοι, επιτρέπουν στους εφήβους να συμμετέχουν κανονικά στη ζωή τους.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ;

Μια σειρά από ειδικά κατασκευασμένους, για εσάς, νάρθηκες ευθυγράμμισης χρησιμοποιείται για τη σταδιακή μετατόπιση των δοντιών σας στη θέση τους. Κάθε νάρθηκας έχει σχεδιαστεί ψηφιακά σε υπολογιστή για να μετακινεί μόνο ένα δόντι ή ένα τμήμα των δοντιών κάθε φορά. Μόλις ολοκληρωθεί η εργασία του νάρθηκα (συνήθως κάθε δύο εβδομάδες), προχωράμε στον επόμενο.
Οι νάρθηκες ευθυγράμμισης πρέπει να φοριούνται για 20-22 ώρες την ημέρα. Πρέπει να αφαιρούνται μόνο για καθαρισμό και φαγητό.

ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

Επειδή δεν υπάρχουν brackets και σύρματα, οι διάφανοι νάρθηκες ευθυγράμμισης δεν προκαλούν σημαντικό πόνο ή ενοχλήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ασθενείς αισθάνονται προσωρινή δυσφορία (πίεση) για τις πρώτες ημέρες μετά την αλλαγή ναρθήκων. Αυτή η πίεση μπορεί να είναι άβολη, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα καλό σημάδι ότι οι νάρθηκες κάνουν τη δουλειά τους!

ΧΡΟΝΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Ο χρόνος θεραπείας συνήθως κυμαίνεται από 9-16 μήνες. Με την ολοκλήρωση της θεραπείας για την πρόληψη της υποτροπής απαιτείται (όπως σε κάθε είδους ορθοδοντική θεραπεία) μία περίοδος συγκράτησης του ορθοδοντικού αποτελέσματος. Όλα αυτά θα συζητηθούν ως μέρος του συνολικού σχεδίου θεραπείας σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες λύσεις αόρατων στηριγμάτων, καλέστε μας!

Επτά λόγοι για να προτιμήσετε διάφανους νάρθηκες από τα παραδοσιακά «σιδεράκια»:

 1. Αισθητική
  Η αισθητική που παρέχεται από τους διάφανους νάρθηκες είναι ένας από τους κύριους λόγους προτίμησής τους από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και όταν βρίσκονται τοποθετημένοι στα δόντια παραμένουν ουσιαστικά αόρατοι σε φυσιολογικη απόσταση. Σε περιπτώσεις οπού απαιτείται απόλυτη αισθητική (συνεντεύξεις, σημαντικά meetings κ.α.), αφαιρούνται εύκολα και άμεσα.
 2. Άριστη στοματική υγιεινή
  Κάποιος που φοράει παραδοσιακά «σιδεράκια» είναι δύσκολο να βουρτσίσει και να χρησιμοποιήσει οδοντικό νήμα. Σαν αποτέλεσμα, εύκολα δημιουργείται ουλίτιδα και αυξάνει ο κίνδυνος για σφραγίσματα. Με τους αποσπώμενους νάρθηκες η στοματική υγιεινή είναι το ίδιο εύκολη όπως όταν δεν φοράμε «σιδεράκια», γλιτώνοντάς μας από την ταλαιπωρία και τον πόνο.
 3. Διατήρηση χρώματος δοντιών
  Σε περιπτώσεις κακής στοματικής υγιεινής από κάποιον ασθενή που φοράει παραδοσιακά «σιδεράκια», υπάρχει πιθανότητα να αλλοιωθεί το χρώμα των δοντιών. Αυτού του είδους οι δυσχρωμίες γίνονται εμφανείς μετά το τέλος της θεραπείας και την αποκόλληση των brackets. Εννοείται πως τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει με τους διάφανους νάρθηκες εφόσον τίποτε δεν βρίσκεται κολλήμένο στα δόντια.
 4. Αποφυγή τραυματισμών
  Με τα παραδοσιακά «σιδεράκια» δεν λείπουν ατυχήματα που οδηγούν σε αποκόλληση κάποιων brackets οδηγώντας σε καθυστέρηση της θεραπείας και μικροενοχλήσεις. Κάποια μπάλα, κάποια σκληρή τροφή, μια κλωτσία στο Tae kwon do, μπορεί να προκαλέσουν κάποια τέτοια αποκόλληση. Όλα αυτά δεν μπορούν να συμβούν με τους νάρθηκες. Απ’εναντίας οι νάρθηκες προστατεύουν τα δόντια από πιθανούς τραυματισμούς
 5. Απόλαυση του φαγητού
  Κάποιες τροφές πρέπει να αποφεύγονται για τον κίνδυνο αποκόλλησης των brackets, ενώ άλλες πρεπει να καταναλώνονται με προσοχή, για τον ίδιο λόγο.
  Επίσης, πολλές φορές ένα μαρούλι κολλημένο στα «σιδεράκια» στάθηκε η αιτία να καταστραφεί ένα δείπνο.
  Με τους διάφανους νάρθηκες τέτοιου είδους προβλήματα αποφεύγονται. Οι νάρθηκες πρέπει να εφαρμόζονται στο στόμα κατ’ελάχιστο 21 ώρες, οπότε οι υπόλοιπες 3 ώρες είναι αρκετές για σωστή στοματική υγιεινή και φαγητό.
 6. Ευκολία
  Τα παραδοσιακά «σιδεράκια» εξαιτίας της κατασκευής τους είναι πιθανόν να δημιουργούν μικροτραυματισμούς στα ούλα και τα μάγουλα, προκαλώντας ενοχλήσεις. Οι ασθενείς που χρησιμοποιούν διάφανους νάρθηκες δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα αφού δεν υπάρχουν αιχμηρές γωνίες απο «σιδεράκια» , σύρματα ή δακτυλίους.
 7. Όχι πια πειράγματα από φίλους
  Με τους διάφανους νάρθηκες σχόλια τύπου: «σιδερένιο χαμόγελο» είναι παρελθόν. Τα άτομα που χρησιμοποιούν αυτή την μοντέρνα τεχνολογία δεν δέχονται πειράγματα πλέον, αλλά αντίθετα γίνονται αποδέκτες θετικών σχολίων (ίσως και ζήλιας).