ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Σχετικά με τους ενήλικες και τα σιδεράκια

Τα σιδεράκια δεν είναι μόνο για τα παιδιά πλέον. Στην πραγματικότητα, ένας στους πέντε ορθοδοντικούς ασθενείς είναι πάνω από 18 ετών. Με την χρήση πιο διακριτικών ορθοδοντικών συσκευών, όπως τα διαφανή σιδεράκια, οι διαφανείς νάρθηκες και τα εσωτερικά σιδεράκια (lingual braces), οι ενήλικες αισθάνονται άνετα στις κοινωνικές συναναστροφές τους σε όλες τις φάσεις της θεραπείας.

Ειδικές σκέψεις για τους ενήλικες

Ενώ οι ενήλικες μπορούν να επιτύχουν τα ίδια αποτελέσματα με τα παιδιά και τους εφήβους όσον αφορά στην επίτευξη ενός πανέμορφου, ευθυγραμμισμένου χαμόγελου, η θεραπεία συχνά διαρκεί περισσότερο. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Επειδή οι γνάθοι σε έναν ενήλικα είναι πλήρως σχηματισμένες, είναι λιγότερο δεκτικές στην ορθοδοντική θεραπεία. Επιπλέον, η περιοδοντίτιδα, η οποία είναι γενικά μοναδική στον ενήλικο πληθυσμό, μπορεί να εμποδίσει την ταχεία πρόοδο της ορθοδοντικής θεραπείας.

Πριν τη θεραπεία

Πριν από την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας, θα ελέγξουμε πρώτα ποια είναι τα ορθοδοντικά θέματα των δοντιών και επίσης θα ελέγξουμε τα προϋπάρχοντα οδοντικά προβλήματα. Συνιστούμε να θεραπευθούν οποιαδήποτε προβλήματα στοματικής υγείας, όπως η τερηδόνα, η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα πριν από την ορθοδοντική θεραπεία.

Τύποι ορθοδοντικών μηχανισμών για ενήλικες

Ενώ τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια χρησιμοποιούνται μερικές φορές σε ενήλικες, οι ασθενείς μας έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια πιο διακριτική ορθοδοντική μέθοδο. Οι επιλογές περιλαμβάνουν διάφανα κεραμικά σιδεράκια, διάφανους νάρθηκες ή γλωσσικά σιδεράκια, τα οποία είναι κολλημένα στην εσωτερική (γλωσσική) επιφάνεια των δοντιών και συνεπώς αόρατα όταν χαμογελάτε.

Καλωσορίζουμε ασθενείς όλων των ηλικιών στο ορθοδοντική ιατρείο μας. Τηλεφωνήστε μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούμε να μεταμορφώσουμε το χαμόγελό σας!