ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι είναι η ορθοδοντική;

Η ορθοδοντική είναι μια οδοντιατρική ειδικότητα που επικεντρώνεται στη διάγνωση και τη θεραπεία των στρεβλοφυιών των δοντιών (στραβών δοντιών) και των ανωμαλιών των γνάθων (ασυμμετρίες) χρησιμοποιώντας αγκύλια (σιδεράκια, brackets), διάφανους νάρθηκες (aligners) και άλλες συσκευές. Πέραν της αισθητικής βελτίωσης, η ορθοδοντική χρησιμεύει επίσης για τη βελτίωση της ολικής στοματικής υγείας του ασθενούς για όλη του τη ζωή και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει με τα προβλήματα ομιλίας. Μια σωστά ευθυγραμμισμένη σύγκλειση (δάγκωμα) καθιστά ευκολότερο το να τρώτε, να χαμογελάτε και να μιλάτε!

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ορθοδοντικού και οδοντιάτρου;

Ο ορθοδοντικός είναι οδοντίατρος που έχει ειδικευτεί στην ευθυγράμμιση των δοντιών, παρακολουθώντας επιπλέον τρία χρόνια εκπαίδευσης, πέρα ​​από την οδοντιατρική σχολή, σε ένα πανεπιστήμιο με πρόγραμμα ορθοδοντικής ειδικότητας. Ενώ ορισμένοι γενικοί οδοντίατροι προσφέρουν ορθοδοντική θεραπεία σε ασθενείς, ένας ορθοδοντικός είναι ο ειδικός στην αναγνώριση και θεραπεία των ευθυγραμμίσεων των δοντιών και των προβλημάτων σύγκλεισης.

Πόσο διαρκεί η ορθοδοντική θεραπεία;

Η θεραπεία συνήθως διαρκεί 6-30 μήνες και εξαρτάται από την ηλικία, τη σοβαρότητα των ζητημάτων ευθυγράμμισης και τη μέθοδο θεραπείας που χρησιμοποιείται.

Ποιοι τύποι προβλημάτων θεραπεύονται με την ορθοδοντική;

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορούν να διορθωθούν με ορθοδοντικούς μηχανισμούς είναι οι: προτάξεις άνω ή κάτω γνάθου, υπερσυγκλείσεις (overbites), ανοικτές δήξεις (openbites), συνωστισμοί των δοντιών και διαστήματα μεταξύ δοντιών.

Ποιο είναι το πρώτο βήμα;

Τα ορθοδοντικά προβλήματα, τα οποία συχνά προκύπτουν από γενετικούς παράγοντες αλλά μπορούν να επιδεινωθούν από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως το πιπίλισμα των δακτύλων, πρέπει να διαγνωσθούν πριν αρχίσει η θεραπεία. Η σωστή διάγνωση περιλαμβάνει τη λήψη φωτογραφιών, ακτίνων Χ και οδοντικών εκμαγείων. Αυτές οι ανώδυνες διαγνωστικές διαδικασίες μας επιτρέπουν να λαμβάνουμε ενημερωτικές αποφάσεις σχετικά με το ποια θεραπεία είναι σωστή για εσάς.

Ξέρουμε ότι τα επιτυχημένα αποτελέσματα εξαρτώνται από τη μεγιστοποίηση του συντονισμού του ιατρείου μας με εσάς. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υπηρεσία για να πετύχετε τους ορθοδοντικούς στόχους σας